25 Şubat 2017 Cumartesi

10. Sınıf Dil ve Anlatım Öğün Yayınları Sayfa 152 Cevapları

10. sınıf dil ve anlatım dersi öğün yayınları sayfa 152 cevapları



Fiilimsilerin yazının oluşumundaki işlevlerinin neler olduğunu "Ne Yapmalı?" isimli metinden örneklerle açıklayınız.

Fiilimsiler cümlenin daha çok yargı bildirmesini sağlar. Eylem özelliğini de devam ettirdikleri amacıyla metinde anlatılanların daha iyi anlaşılmasını sağlarlar. Yan cümlecik oluştururlar.




4. metin

ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ’NDEN SINAVDA UYULACAK KURALLAR

Bu kurallar, imtihan başlamadan evvelce adaylara yüksek sesle okunacaktır.

2) Sınavda verdiği toplam yanıtlama zamanı soru kitapçığında yazılıdır. Sınav başladıktan sonra imtihan zamanınin dörtte üçü tamamlanmadan evvelce ve imtihanın son on beş dakikası içersinde adayın imtihandan çıkmasına izin verilmeyecektir. Bu süreler dışında imtihan zamanı bitmeden yanıtlamayı tamamlayan adaylar, yanıt kâğıdını ve soru kitapçığını salon görevlilerine teslim ederek imtihan salonundan ayrılabilecektir.

4) Sınav boyunca görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları, adayların birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri muhakkak yasaktır.

5) Sınav sırasında, görevlilerin her türlü uyarısına uymak zorundasınız. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden evvelce imtihan kurallarına uymanıza bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunanların ve yapılacak uyarılara uymayanların kimlik verileri tutanağa yazılacak ve imtihanları geçersiz sayılacaktır.




ÖSYM Sınav Uygulama Yönergesi


12. ETKİNLİK

yanıtlamayı tamamlayan adaylar

yanıt kâğıdını ve soru kitapçığını teslim ederek




görevlilerle konuşmak

• Yukarıdaki fiilimsi gruplarını inceleyiniz. Bu örneklerden hareketle fiilimsilerin sözcük gruplarının oluşumundaki işlevlerinin ne olduğunu defterinize yazınız.

Fiilimsiler fiil özelliğini devam ettiren isim, sıfat, zarf görevli sözcüklerdir. Yargı bildirirler. Yan cümlecik oluşturdukları amacıyla detaylı ögeleri alarak sözcük grubu oluştururlar.

Paylaş

Benzer Yayınlar

10. Sınıf Dil ve Anlatım Öğün Yayınları Sayfa 152 Cevapları
4/ 5
Oleh