12 Mart 2017 Pazar

2017 YGS Tarih Testi Değerlendirmesi: Sorular Beklendiği Gibiydi

YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri yer aldı. Adaylar, güncel öğretim programlarından da sorumlu tutuldu. Bu yıl YGS’de adaylara Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. YGS’de iki baraj bulunuyor. Ön lisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekiyor. Bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye ve lisans programları için tercih yapmaya hak kazanacaklar.

TARİH
Bilfen Liseleri: Öğrencilerimiz 2017 YGS’ de tarih sorularının beklendiği gibi geldiğini belirttiler. Sorular genel olarak tarihi kavramlar ve dönem bilgisinin yorumlanması üzerine kurgulanmış, paragrafı doğru okumaya dayalı olarak sorulmuş. Doğrudan bilgiyi ölçen düzeyde hazırlanmış soru sayısının azaldığı görüldü. Soruların konulara dağılımı geçmiş yıllara uygunluk gösteriyor. Müfredat dışı herhangi bir soruya yer verilmemiş. 9’uncu ve 10’uncu sınıf müfredatını kapsayan 8 soru sorulduğu, 7 sorunun ise 11’inci sınıf müfredatını kapsadığı anlaşılıyor. Genel olarak iyi hazırlanmış orta düzeyde bir sınav olarak değerlendirildi.
Doğa Koleji: Bu yıl ÖSYM’nin hazırlamış olduğu tarih branşından gelen sorularda büyük bir sürpriz yaşanmadı. Sorularda daha önceki yıllardan farklı bir tarz uygulanmadı. Konu dağılımında orantısız bir dağılım yoktu.
Kültür Eğitim Kurumları: Tarihte yorum sorularının anlaşılır, bilgi sorularının ise net olduğunu gördük. Ağırlıklı olarak yoruma açık, tartışmaya kapalı ve kolay soruların geldi. Müfredata, biçim ve yöntem bakımından alışılmışa uygun sorular. Geçen seneki ve daha önceki yıllarda çıkmış sorularla eşdeğer zorluk ve biçimdeydi. Sürpriz ve alışılmışın dışında soru gelmedi. Birkaç sorunun zorlayıcı ve eleyici nitelikte olması da her sınavın olmazsa olması. Bu tarz sorular çok değildi ama vardı.

Paylaş

Benzer Yayınlar

2017 YGS Tarih Testi Değerlendirmesi: Sorular Beklendiği Gibiydi
4/ 5
Oleh