13 Aralık 2016 Salı

Kar Tatili Olan İller (14 Aralık Çarşamba)

İşte 14 Aralık Çarşamba Günü Okulların Kar Nedeniyle Tatil Olduğu İller:

GİRESUN
Kar yağışı nedeniyle Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda eğitime yarın için ara verildi.
Alucra Kaymakamı ve Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Ferhat Vardar yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının devam ettiğini söyledi. Kar yağışının her iki ilçede de etkili olduğunu dile getiren Vardar, yarın Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini belirtti. 
DÜZCE
Düzce’de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemde eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.
Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü il genelinde taşımalı sistemdeki öğrenciler için okullarda eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.
SİVAS
Sivas'ın 5 ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 
Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının kararı gereğinde Gölova, Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Yıldızeli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
Öte yandan, kentteki olumsuz hava şartları havayolu ulaşımında da aksamalara neden oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 19.15'de yapılması planlanan TK-2660 sefer sayılı uçuş ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 21.35'de yapılması planlanan PC-4250 sefer sayılı uçak seferi Sivas'taki yoğun kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.
BOLU
Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü Gerede ilçemizde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanları da 1 gün idari izinli sayılacaktır. 
Mengen ilçemizde ise Pazarköy İlkokulu ve Ortaokulu, taşımalı Temel Eğitim ve Ortaöğretim öğrencileri için eğitime  1 gün (14 Aralık Çarşamba)  ara verilmiştir.
KASTAMONU
İnebolu ve Azdavay'da kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim verilen okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
İnebolu ve Azdavay Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, mahalle ve köylerden ilçe merkezine taşımayla gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime yarın için ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.
KARABÜK
Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ovacık ve Eflani'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırdığı belirtildi.
Söz konusu iki ilçede taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda yarın için eğitime ara verildiği kaydedildi.
BAYBURT
Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda 14 Aralık Çarşamba eğitime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
ELAZIĞ
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar tatil edildi.
Karakoçan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçede ara ara devam eden kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında belli merkezlere taşınarak eğitim gören öğrencilerin ulaşımında sıkıntılar yaşanacağı değerlendirildiğinden dolayı sadece taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrenciler için 14 Aralık 2016 Çarşamba günü olmak üzere 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.
KARS
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın için eğitim-öğretime ara verildi.
Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bugün etkili olan kar yağışının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdığını söyledi.
Karaman, "Kar yağışı sebebiyle 14 Aralık Çarşamba günü, ilçe merkezi ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi." dedi.
BİTLİS
Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis ili merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı köy okullarında 14 Aralık 2016 Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir.
TOKAT
Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın belli yerlerinde kar yağışının devam ettiğini söyledi.
Başçiftlik ilçesinde kar yağışının etkili olduğunu dile getiren Yazıcı, Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti.
ORDU
Ordu’nun Akkuş ilçesinde etkili olan kar ve soğuk hava sebebi ile taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Akkuş ilçemizde 14 Aralık Çarşamba günü taşımalı eğitim yapan okullarımızda 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi.

SAKARYA
Sakarya'da yarın kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sisteme bir gün ara verildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamada, meteorolojinin verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü Sakarya'da kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek, "Kar yağışı etkili olacağı için tedbir olarak taşımalı sistemle eğitime il genelinde 14 Aralık Çarşamba günü tatil kararı verdik" dedi. 
BİNGÖL
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve buraya bağlı köylerdeki okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Öte yandan, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Ulaşıma kapanan 10'u aşkın köy yolunun açılması için de ekiplerin çalışması sürüyor.
TUNCELİ
Tunceli'deki kar yağışı sebebiyle kentin Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde dün gece başlayıp halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın bir gün süreyle ara verildi.
Kent merkezinin yanı sıra Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde ise eğitimin devam edeceği belirtildi.
14 Aralık yurt genelinde hava durumu: Marmara'da rüzgar orta kuvvette ancak Güney Ege'de yine 6 kuvvetine kadar çıkabiliyor. Bu da 40 Km. hızla ve hatta üzerinde esecek demek. Hava parçalı, parçalı çok bulutlu. Marmara'da zayıf kar geçişleri bekleniyor, yine iç Ege'de de kar geçişleri olur. Gündüz bile iç Ege'de sıcaklık sıfırın altında. Akdeniz'in orta ve doğu kesimleri yağış alıyor. İç Anadolu'nun da özellikle doğusunda, Konya-Kayseri-Sivas dolaylarında kuvvetli olmasa da kar bekleniyor ancak soğuk kuvvetli. Karadeniz'i tamamı kar alıyor. Kar perşembe de cuma da etkisini sürdürür. Batı Karadeniz'de Bolu çevrelerinde ve Doğu Karadeniz'de Trabzon-Gümüşhane-Bayburt dolaylarında gündüz sıcaklık sıfırın altında. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kar var. Kar-Erzurum-Ardahan çevrelerinde gece -7/-8 derecelere kadar sıcaklık iniyor. Bölge genelinde etkili olan kar perşembe ve cuma günü de devam edecek
GÜNCELLENİYOR...

Paylaş

Benzer Yayınlar

Kar Tatili Olan İller (14 Aralık Çarşamba)
4/ 5
Oleh