9 Aralık 2016 Cuma

8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 52.Sayfa Cevapları

SAYFA  52 CEVAPLARI 8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı

Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 52.Sayfa Cevapları

6. ETKİNLİK

Bu etkinliği kendiniz yapabilirsiniz.

7. ETKİNLİK

Öğrenci, her ne yaşta ve sınıfta olursa olsun, onlara geleceğin büyüklerigözüyle bakacak ve öyle davranacaksın.”

8. ETKİNLİK

Örnektir
ATATÜRK’ÜN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATINA VERDİĞİ ÖNEM
Ulu önderimizin hayatı boyunca verdiği mücadelelerden biri de Türk dilini tüm yabancı unsurlardan temizleyerek, Türk halkının Türkçe’yi en güzel şekilde kullanmasını sağlamaktı. “Türk” demek “dil” demektir. Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim; diyen insan, her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır.” sözünden bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz.
Atatürk, dilin toplumlar için ne kadar önemli olduğunu bilmiş ve Türk dilini hak ettiği yere getirmek için çok önemli çalışmalar yapmıştır. “Türk dilinin kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için bütün devlet teşkilatımızın dikkatli, alakalı olmasını isteriz.” diyerek bu çalışmalara başlamıştır.
Atatürk’ün inkılapları arasında gösterilebilecek en önemli iki çalışmasından biri  Türk Dil Kurumu’nu 12 Temmuz 1932’de kurması diğeri ise 1 Kasım 1928’de hayata geçirdiği harf inkılabıdır. Bu iki devrim, Türkçe’nin Arapça, Farsça, Fransızca gibi dillerden gelen yabancı kelimelerden kurtulması ve halkın en doğru ve en temiz Türkçe ile konuşması, yazması konusunda çok önemlidir.
Türk milleti, geçirdiği nihayetsiz felaketler içinde ahlakının, anneannelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olduğunu görüyoruz. Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir.” sözünden Atatürk’ün Türk dili mücadelesinin amacını anlayabiliyoruz.


8.SINIF TÜRKÇE DİKEY YAYINLARI ÇALIŞMA KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaş

Benzer Yayınlar

8.Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 52.Sayfa Cevapları
4/ 5
Oleh