28 Ocak 2017 Cumartesi

MEB Sınav Ücretleri Ödemeleriyle İlgili Açıklama

MEB Sınav Ücretleri Ödemeleriyle İlgili Açıklama

Bu yazımızda sizlerle
Milli Eğitim Bakanlığından, bütün il/ilçe milli eğitim ve okul müdürlüklerine sınav ücreti ödemeleri hakkında yazı gönderildi. Yazıda sınav ücretlerinin nasıl nasıl ve ne kadar ödeneceği ayrıntılı olarak anlatıldı. İlgili metnin bütün il/ilçe milli eğitim ve okul müdürlüklerine acil olarak bildirilmesi istendi.
İşte MEB'in o yazısı:
Sayın Yetkili,
2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınavlarıücretleriy ile ilgili Makam Onayı 05.05.2016 tarihinde imzalanmıştır.
Onaya göre mss.meb.gov.tr adresinde kayıtlı Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programında gerekli ücret güncellemeleri yapılmıştır.
Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav/Mazeret (Hafta Sonu) Sınavlarında; Bina Yöneticisi, Bina Yönetici Yrd., Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Yardımcı Engelli Gözetmenlere anılan Usul ve Eskatiyenr kapsamında belirlenecek sınav ücretlerinin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin “01.1.5.01-Ek Çalışma Karşılıkları” ekonomik kodundan ilgili okul müdürlükleri tarafından (KBS) sistemi üzerinden ödeme prosedürleri yapılacaktır.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav/Mazeret (Hafta İçi) , sınavlarında eskisi gibi Bina Yöneticisi, Bina Yönetici Yrd., Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Yardımcı Engelli Gözetmene yalnızca 5 saat ekders ödemesine devam edilecektir.
27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav II.Dönem sınavında Bölge Sınav Koordinasyon Kurulu (Emniyet, Jandarma), Sınav Güvenlik Koordinatörü ve Sınav Güvenlik Amiri görevli girişleri ekrana kaydedilmiş olup, ilgili personel girdilerinin yapılması gereklidir.
Yukarıda belirtilen bilgiler doğrultusunda bütün giriş prosedürlerinin acilen yapılması, kontrollerinin sağlanması ve onaylama prosedürlerinin gerçekleştirilmesi gereklidir.
Tüm girişler gerçekleştirildikten sonra görev yapanların IBAN bilgilerinde problem yaşanmaması için sınava katılan(MEB personeli için) kişilerin MEBBİSüzerinden(Sınav İşlemleri Modülü) IBAN güncelleme kısmına girerek yeni IBAN’larını değiştirmeleri durumunda; kayıtlı bütün sınav prosedürlerine ait IBAN bilgilerini güncelleyebilirler. Bu duyurunun bütün ilçe ve okul müdürlüklerine acil olarak bildirilmesi önemlidir.
İyi Çalışmalar
MEB-DÖSE
NOT: Bu duyurunun bütün İl ve İlçe MEM ile Okul Müdürlüklerinde Sınavlardan sorumlu kişilere acil olarak bildirilmesi gereklidir.
EK-AÇIKLAMA
Sayın Yetkili,
2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınavlarıücret ödemesiy ile ilgili yapılan açıklamaya ek olarak;
1 - Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav/Mazeret (Hafta Sonu) Sınavlarında; Bina Yöneticisi, Bina Yönetici Yrd., Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Yardımcı Engelli Gözetmenlere anılan Usul ve Eskatiyenr kapsamında belirlenecek sınav ücretlerinin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin “01.1.5.01-Ek Çalışma Karşılıkları” ekonomik kodundan ilgili okul müdürlükleri tarafından Maliye Bakanlığı (KBS) sistemi üzerinden ödeme prosedürleri yapılacaktır.
Bu ödeme prosedürleri; aşağıdaki tablodaki gösterge rakamları üzerinden ilgili okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecektir.
GÖREV ADI UYGULANACAK GÖSTERGE MEMUR MAAŞ KATSAYISI (01 Ocak -30 Haçünkün) BRÜT ÜCRET
BİNA YÖNETİCİSİ 1900 0,088817 168,75
BİNA YÖNETCİ YARDIMCISI 1700 0,088817 150,99
SALON BAŞKANI 1650 0,088817 146,55
GÖZETMEN 1600 0,088817 142,11
YEDEK SALON GÖREVLİSİ 1200 0,088817 106,58
YARDIMCI ENGELLİ GÖZETMEN 2000 0,088817 177,63

2- Sınavlarda görev alan öğretmenler hakkında prosedürler Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılmakta olup, ilgili görevlilere ait rapor ederı MEBBİS “Sınav İşlemleri Modülü”nden temin edebilirsiniz.
İyi Çalışmalar
MEB-DÖSE
NOT: Bu duyurunun bütün İl ve İlçe MEM ile Okul Müdürlüklerinde Sınavlardan sorumlu kişilere acil olarak bildirilmesi gereklidir.
 
 
Devamını Oku